Volg The Happy Green Chef op InstagramVolg The Happy Green Chef op Facebook

header meet the chef

Meet The Happy Green Chef

Mijn naam is Janine Beelen en ik woon in Haarlem.

Na mijn studie aan de Hotelschool in Amsterdam heb ik in de horeca en toerisme in het buitenland gewerkt. Daarna heb ik bij verschillende internationale bedrijven in de regio Amsterdam gewerkt, steeds in commerciële- logistieke-en marketing functies. Banen vol afwisseling en hectiek. Maar toch, al die tijd bleef de horeca in mijn achterhoofd aanwezig en was ik in mijn vrije tijd veel met koken bezig.

Ik vond het leuk om nieuwe gerechten uit te testen en te experimenteren in de keuken. Tijdens vakanties was ik ook altijd op zoek naar lokale gerechten en producten om uit te proberen en te proeven. Ik hou gewoon van lekker eten en de gezellige, gezamenlijke beleving van een maaltijd!

 Bloemen    the chef

 

Puur en vers

Ik deed al een aantal jaar yoga en was bezig mijn eetpatroon aan te passen, geen kant en klaar maaltijden, geen potjes of bewerkte halffabricaten meer. Puur en vers moest het bij mij zijn. Waarom een potje pesto kopen als je zelf met verse basilicum, pijnboompitjes, olijfolie en een stuk kaas een heerlijke pesto maakt en die op smaakt brengt met je favoriete kruiden. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het is zoveel lekkerder!

In het najaar van 2014 kwam ik in aanraking met de VIP Health & Nutrition koksopleiding in Haarlem. Dit is een 1-jarige professionele vegetarische koksopleiding met theorie-en praktijklessen, waarin verschillende voedingsfilosofieën worden behandeld, vegetarisch, vegan, auyurvedisch, macrobiotiek, raw food en patisserie. Ik ben de koksopleiding naast mijn werk gaan doen en heb deze begin 2016 afgerond. Een inspirerend jaar, waarin ik veel heb geleerd over uiteenlopende bereidingstechnieken en producten.

Er waren veel raakvlakken met yoga en het heeft letterlijk het vuurtje bij me aangewakkerd om me meer met voeding en koken te gaan bezighouden. Met de opgedane kennis heb ik mijn eigen voedings- en levensstijl verbeterd en aangepast. Hierdoor merkte ik al snel dat ik me gezonder en fitter begon te voelen en ook, heel belangrijk, dat ik het leuk vond om er mee bezig te zijn. Vaak was ik ’s ochtends al aan het bedenken wat ik ’s avonds voor het eten zou klaarmaken. Ook heb ik mensen in mijn omgeving kunnen inspireren door met vaak kleine veranderingen hun maaltijden lekkerder en gezonder te maken.

Vanaf eind 2016 kook ik af en toe voor groepen. Superleuk om te doen, het koken en de positieve reacties hierop geven me veel energie, ik word er echt blij van!
Begin 2017 heb ik besloten mijn baan op te zeggen, om zo van mijn passie mijn werk te maken en me volledig op het koken te richten. Koken en eten is voor mij een heerlijke beleving en het is een droom die uitkomt om dit door middel van mijn gerechten met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen en te doen inspireren.

Meer weten? Neem contact op!

 radijs    Lemoncurdwithfruit

 

 

Volg The Happy Green Chef op Facebook Volg The Happy Green Chef op InstagramAangesloten bij Bewust Haarlem